Waarom Bij Luus?

Als moeder van 2 kindjes weet ik als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om te beslissen waar uw kindje heen gaat op momenten dat u zelf moet werken. U wilt immers dat uw kindje opgevangen wordt in een liefdevolle, veilige omgeving waar geluisterd wordt naar de individuele behoeftes van uw kind.

Ik zal u uitleggen waarom ik enthousiast ben over gastouderopvang, en waarom het financieel ook nog eens een stuk aantrekkelijker is dan opvang in een kinderdagverblijf.

Ik als gastouder mag maximaal 6 kindjes tegelijkertijd opvangen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Op deze manier is er elke dag een klein groepje kinderen waarop ik mijn dag kan invullen. Met dit groepje worden leuke dingen gedaan, zoals naar het speeltuintje, de kinderboerderij, lekker thuis knutselen of een spelletje. De dag kan volledig aangepast worden aan de kinderen en hun behoeften. Als gastouderopvang is het net als een groot gezin. Voor de kinderen is een gastgezin een plaats om andere kinderen te ontmoeten en te leren kennen, met elkaar te spelen, samen te eten en te slapen. Verder is het een plaats om van elkaar te leren, om met elkaar rekening te houden en ervaringen op te doen. De kinderen draaien mee in het gezin. Daarom worden ook de dagelijkse dingen ondernomen zoals de hond uitlaten, een boodschapje doen, naar de markt of meehelpen met de tafel afruimen en een wasje vouwen. Ik kan veel meer inspelen op de persoonlijke behoefte van het kindje doordat het zo kleinschalig is. Vooral voor baby’s is dit erg fijn. Rust en regelmaat is erg belangrijk voor ze en die kan ik ze als gastouder hier geven. Lekker in een eigen bedje, eventueel apart van elkaar. Ook het contact met ouders is fijn omdat de tijd genomen wordt voor overleg en een overdracht aan het einde van de dag.
Uw kind zal hier in elk geval met open armen, een warm hart en met heel veel liefde ontvangen worden!

Financieel aantrekkelijk

Het is goed om te weten dat Gastouderopvang Bij Luus financieel aantrekkelijk is.
Het aantal opvanguren waarvoor u kinderopvangtoeslag kunt krijgen, wordt bepaald door het aantal uren dat u werkt. Werkt uw toeslagpartner ook? Ga dan uit van de ouder die het minste aantal uren per jaar werkt.

De uren waarvoor u maximaal kinderopvangtoeslag kunt krijgen, berekent u zo:

  • Gaat uw kind naar de dagopvang? Vermenigvuldig de uren die u werkt met 140%
  • Gaat uw kind naar de buitenschoolse opvang? Vermenigvuldig de uren die u werkt met 70%

Omdat u bij mij betaalt voor enkel de uren dat ik uw kindje opvang, krijgt u nog veel terug van de belasting. U betaalt alleen voor de uren die u afneemt. Bij een kinderdagverblijf betaalt u voor de hele dag opvang, dus ook wanneer u uw kindje later brengt of eerder ophaalt. U betaalt daar dus onnodig teveel wat u niet vergoed krijgt. Ook vakanties en vrije dagen van uw kindje en van mij als gastouder betaalt u niet door! Voor meer informatie kunt u een berekening maken op www.toeslagen.nl